Het Mulligan Concept:
Mobilisation with Movement®

Een veilige en effectieve manier van mobiliseren
(100% pijnvrij).

 

Het ontstaan van het Mulligan Concept in de jaren ‘90 lijkt een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Gedurende de afgelopen decennia zijn er diverse trends geweest in de wereld van de fysio-en manuele therapie. Sommigen predikten vooral passieve technieken, anderen legden meer verantwoordelijkheid bij de patiënt en stimuleerden het revalidatieproces via een meer actieve benaderingswijze.

Manuele therapie Hart-, vaat- en longtherapie

Mulligan heeft op een systematische manier deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de perifere gewrichten als de wervelkolom een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld. Zijn MWM’s (perifeer) als SNAG’s (wervelkolom) zijn een combinatie van een passieve correctie (assessory movement) en een actieve beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.


Het Concept is ontwikkeld door Brian R. Mulligan, FNZSP (Hon), Dip MT, Wellington - Nieuw Zeeland. In Nederland is de ontwikkeling daarnaast geïntroduceerd door René Claassen en Peter van Dalen, die ook het hele Mulligan gebeuren in Nederland leiden. Zij zijn ook internationaal erkende docenten en lid van de Mulligan Concept Teachers Association.

Een veilige en effectieve manier van mobiliseren.

Bij het Mulligan Concept wordt gebruikgemaakt van een passieve schuifbeweging van een gewricht (repositioneren) in combinatie met een normale actieve beweging die, indien correct toegepast, onmiddellijk leidt tot het verdwijnen van de pijn en toename van de bewegingsomvang. Na een aantal herhalingen moet de verbetering ook zonder tussenkomst van de therapeut worden behouden. Mulligan Concept technieken kunnen op zich staand of samen met andere therapievormen leiden tot een snelle toename van gewrichtsmobiliteit en spierfunctie. Zij kunnen op vrijwel alle gewrichten in het menselijk lichaam worden toegepast, zoals de gehele wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Wetenschappelijk onderzoek van oa B. Vicenzino heeft aangetoond dat bijvoorbeeld enkeldistorsies en tennisellebogen vele malen beter reageren op deze therapie dan op gebruikelijke therapieën zoals strak intapen of andere technieken.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen het Mulligan Concept? Neem dan gerust contact met ons op.
Ook kunt u via onderstaande link direct een afspraak maken:

Afspraak maken