Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De Fysiocoach behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Wij begeleiden en adviseren ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In onze praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Fysiotherapie Medische fitness

De therapie

De meeste klachten waarmee mensen naar onze sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel of schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Behaal uw doel
onder begeleiding

De therapeut

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Steeds vaker is hij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over uw sportgerelateerde klachten? Neem dan gerust contact met ons op.
Ook kunt u via onderstaande link direct een afspraak maken:

Afspraak maken